Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen:

 • Waarom is hedging belangrijk?

  2017 is tot nu toe een extreem volatiel jaar geweest voor de FX markt. Voor organisaties die internationaal handelen is het daarom van groot belang om risico af te dekken door hun valuta niet aan deze volatiliteit bloot te stellen.

 • Wat is een Forward Contract?

  Financiële markten zijn volatiel en de grote valutaparen zijn de afgelopen jaren meer bewogen dan menig derde wereld valuta. Doorgaans heeft u twee opties wat betreft Forwards. Of een Fixed of een Window forward beter bij u past is afhankelijk van uw ‘drawdown’ behoefte. Bij een Fixed Forward worden de koers, het bedrag en de leverdatum van tevoren vastgelegd. Een Window Forward is een flexibel termijncontract waarmee u op ieder moment tijdens de overeengekomen periode een gedeelte van het overeengekomen bedrag kunt opnemen.

 • Wat is een NDF?

  Non-deliverable forward contracts (NDF) helpen u uw marge te beschermen en het managen van de risico’s die transacties van en naar valuta’s met handelsrestricties met zich meebrengen - dit geldt ook voor valuta’s die niet geconverteerd kunnen worden.

 • Wat is een spottransactie?

  Een spottransactie ziet er als volgt uit: u koopt een valuta tegen de actuele koers en de levering vindt over het algemeen dezelfde dag nog plaats.

 • Wat is een valutatermijncontract?

  Met een valutatermijncontract legt u een koers vast waartegen u op een gekozen datum in de toekomst een vreemde valuta kunt kopen.

 • Hoe boek ik een spottransactie op Ebury Online?

  Een spottransactie boeken via Ebury Online is snel en simpel, het kost u maximaal twee minuten. Lees hier meer over Ebury online. Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met een van onze valutaspecialisten.